Zo kan het dus ook
Jan Blom
20-04-2011 00:08
Op 20 april 1979 werd president Jimmy Carter aangevallen door een killer rabbit . Althans, dat maakte de pers ervan. De president was gaan vissen in de buurt van zijn thuisstad Plains (in Georgia). Een moeraskonijn dat door honden werd opgejaagd sprong in het water, en zwom naar de boot van de president toe. Toen het beest bijna bij de boot was spatte Carter met een roeispaan water op, waarna het dier weer (als een haas, haha) maakte dat het weg kwam.
Toen Carter terug was in het Witte Huis vertelde hij zijn staf dit verhaal. Men wilde hem niet geloven. Want konijnen kunnen niet zwemmen, zo luidde de consensus. Er waren echter foto’s van het gebeuren gemaakt, zodat de president kon bewijzen dat het echt gebeurd was. Een loslippige secretaresse was de oorzaak dat de volgende dag op de voorpagina van de Washington Post te lezen stond: President attacked by rabbit. Zo kan het dus ook. Carter kan er nog steeds smakelijk over vertellen. De Killer Rabbit was uiteraard al bekend uit het oeuvre van Monty Python.
Arie de Ru
19-04-2011 08:25
Kijk, John, als je zelf gaat corrigeren valt er voor mij natuurlijk helemaal niets meer te doen.
Wel noteren we: 'de enige' kan gevolgd worden door een pv in het meervoud. Wat een rijke taal hebben we toch reeds.
Jan Blom
19-04-2011 01:51
een keer premier schrappen
Jan Blom
19-04-2011 01:49
De hartelijkste groeten, nu vanuit San Antonio. Kan dat toeval zijn? Op 19 april 1226 was namelijk het bekende wonder van de bilocatie van Sint Antonius. Op deze dag bevond Sint Antonius zich namelijk op twee plaatsen tegelijk. Hij hield zijn paaspreek in de Sint Pieterskerk in Limoges, terwijl hij tegelijkertijd met de monniken in een kapel aan de andere kant van de stad psalmen stond te zingen. Vraag me niet hoe het kan, en vraag me ook niet hoe het vastgesteld is. Want de enige betrouwbare getuigen moeten zelf ook over de gave der bilocatie hebben beschikt, zou ik zo denken.
Hoe dan ook, op 19 april 1881 overleed de Britse oud-premier premier Benjamin Disraeli. Op zijn sterfbed kwam men hem melden dat Queen Victoria hem graag nog een keer zou willen bezoeken. Zou Disraeli dat op prijs stellen? ‘Nee,’ sprak hij beslist. ‘Ze gaat me toch alleen maar vragen om een boodschap over te brengen aan wijlen prins Albert.’ Zo kan het dus ook.
Arie de Ru
18-04-2011 08:21
Natuurlijk, washateria, dat is het etymon van wasserette.
Jan Blom
18-04-2011 01:57
plus spatie
Jan Blom
18-04-2011 01:51
Op 18 april 1025 werd Boleslav I de Dappere de eerste koning van Polen. Hij was al hertog van Polen geweest sinds 992, maar het leek hem wel een goed plan om koning te worden. Zo gedacht zo gedaan. Twee maanden later ging hij reeds de weg van alle vlees, maar desondanks is hij nog steeds bijzonder populair in Polen. Zo staat hij na al die jaren nog steeds op het bankbiljet van 20 zloty. Zo kan het dus ook.
Ook op 18 april geboren, maar dan in 1857, is advocaat Clarence Darrow,beroemd van de uitspraak ”A criminal is a person with predatory instincts without sufficient capital to form a corporation.”. En hier vlakbij, in Fort Worth, is op 18 april 1934 de eerste wasserette geopend; ze noemden het een washateria.
Arie de Ru
17-04-2011 09:11
Ik wil de dochter ook graag in het Engels hebben. Heren, hop, de hort op, voor het te laat is (Amstel Gold; niet goed te drinken overigens, dachten wij; ik doe een klein guinnessje on the side).
Jan Blom
17-04-2011 06:18
De Amerikaanse politicus, wetenschapper en amateurschaker Benjamin Franklin schreef het eerste zowel in Amerika als in Rusland uitgegeven schaakboek (Morals of Chess). Hij heeft een serie meer of minder overtuigende spreekwoorden bedacht, waaronder ‘Time is money’, ‘There never was a good war or a bad peace’ en ‘We must hang together or we shall hang separately’.
Op 17 april 1790 lag hij op zijn sterfbed en ademde moeizaam. Zijn dochter zei: ‘Pa, als je op je rug gaat liggen kan je makkelijker ademen.‘ Waarop Franklin zei: ‘A dying man can do nothing easy.’ Zij zei terug ‘Pa, dit is niet het moment om geestig te zijn’, maar hij zei niets meer, want hij was dood. Zo kan het dus ook.
Eddie Janssen
16-04-2011 18:59
En welke objectieve criteria zijn dat dan? Ik heb geen telefoontjes gehad de laatste tijd.
Eddie Janssen
16-04-2011 17:22
”American comedies are as funny as a baby with cancer”

A physicist goes to an ice cream parlour every week and orders an ice cream for himself and offers an ice cream for the empty stool sitting next to him. This goes on for a while until the owner asks him what he is doing.
The man said “well I’m a physicist and Quantum Mechanics teaches us that it is possible for the matter above this stool to spontaneously turn into a beautiful woman who might accept my offer and fall in love with me”
The owner says” well there are a lot of single beautiful woman come in here every day, so why don’t you buy an ice cream for one of them and they might fall in love with you”.
And the physicist says “yeah, but what are the odds of that happening”!

Uit "The Big Bang Theory". Kortom, het is niet allemaal knudde wat de klok slaat.
Johan Hut
16-04-2011 15:42
Yochanan Afek is bovendien Internationaal Arbiter en hij is schaakjournalist, onder andere voor enkele Israëlische media.
Arie de Ru
16-04-2011 08:55
Wat is de opgave? Wit begint met winst?
Jan Blom
16-04-2011 00:03
De 16e april 1918 werd in India de Britse cabaretier Terrance Allan ‘Spike’ Milligan geboren. Wetenschappelijk onderzoek door prof. Richard Wiseman van de University of Hertfordshire heeft uitgewezen dat Milligan de auteur is van the World’s Funniest Joke. Die gaat als volgt:

Two hunters are out in the woods in New Jersey when one of them collapses. He doesn't seem to be breathing and his eyes are glazed.
The other guy whips out his phone and calls the emergency services. He gasps: 'My friend is dead! What can I do?'
The operator says: 'Calm down, I can help. First, let's make sure he's dead.' There is a silence, then a shot is heard.
Back on the phone, the guy says: 'OK, now what?'

Zo kan het dus ook. Eigenlijk vind ik het volgende citaat van Milligan leuker: ”American comedies are as funny as a baby with cancer”

Ook op 16 april, maar dan in 1952, werd in Tel Aviv IM Yochanan Afek geboren, destijds nog als Yochanan Kopelovich. Hij is niet alleen IM achter het bord, maar ook als componist van schaakproblemen, en hij is International Judge of Chess Compositions. Hij is speler en trainer van de Schaakvereniging Wageningen, en het meest gewichtige lid van het eerste tiental.
Harry Kroeze
15-04-2011 20:37
Het staat mij bij dat Bessie Smith na het ongeval
stierf op straat omdat de ambulancebroeders weigerden
de zwarte vrouw naar een hospitaal te vervoeren.